Participare la conferința internațională AFASES 2019 – UPB

În perioada 31 mai – 2 iunie 2019 a avut loc conferința internațională AFASES 2019, în cadrul căreia s-a desfășurat workshopul ” Operational requirements for aerial drones used in Integrated Air Space”. Membrul echipei Mădălina Berceanu a prezentat articolul intitulat ”Communication Optimization for multiple UAVs/USVs”, autori: Octavian Fratu, Mădălina Berceanu, Iulia Alexandra Gudovan. Maria Andronache.

Prezentarea a fost bine primită, audiența de specialitate și-a arătat aprecierea și a generat discuții multiple pe toate planurile: de unde a pornit ideea articolului și până la stadiul de implementare practică unde am primit sfaturi importante. Acestea au venit atât din experiența studenților piloți aflați în sala de conferință, precum și din partea unor reprezentați ai unor instituții publice constând mai ales în aspecte de ordin legislativ ale pilotării dronelor.

Conferința a fost o ocazie deosebită de a disemina activitatea colectivului SIIMA și pentru a stabili contacte cu persoane a căror arie de activitate este similară cu cea a colectivului nostru de cercetare.