Participare conferinta SpeD 2019 – RISS

Cele mai interesante noi cercetări în tehnologiile de recunoașterea a vorbirii și a dialogului om-calculator, dar și tehnologiile din spatele asistenților digitali (printre cei mai cunoscuți – Siri, Alexa, Home) au fost prezentate în cadrul evenimentului internațional 10th International Conference on Speech Technology and Human-Computer Dialogue – SpeD 2019.

În cadrul conferinței, a fost organizat și workshop-ul Research & Innovation for Secure Societies – RISS 2019, ce și-a propus să reunească cercetători din mediul academic și din industrie, pentru a împărtăși experiențe și a explora domenii multi-interdisciplinare legate de securitatea informatică, în care este nevoie de cercetare și dezvoltare suplimentară, având în vedere multiplele probleme de securitate cu care se lovesc, în secolul actual, atât instituțiile publice cât și cele private.

Conferința a fost organizată de către Universitatea POLITEHNICA din București (Laboratorul de Cercetare SpeeD – Speech and Dialogue), în colaborare cu Institutul de Informatică Teoretică al Academiei Române, Filiala Iași, cu Institutul de Cercetări în Inteligență Artificială “Mihai Drăgănescu“ al Academiei române, Filiala București în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara.

Conferința SpeD2019 se înscrie în seria evenimentelor din calendarul Politehnica 100 – primul veac de învățământ universitar în Timișoara și a reunit peste 40 de lucrări, publicate de peste 100 de autori din mai bine de 10 țări, pe subiecte de actualitate în recunoașterea vorbirii și a dialogului om-calculator, a tehnologiilor de asistență digitale care sunt comandate prin comenzi vocale, a tehnologiilor de traducere automate și a tehnologiilor ajutătoare pentru persoane cu dizabilități.

În cadrul workshop-ului, a fost prezentată lucrarea intitulată:

  • Adriana-Meda Udroiu, Ștefan-Antonio Dan-Șuteu, Octavian Fratu: Solutions for the Management of Activities in Romanian Public Entities. Integrated Information System.