Etapa IV

Etapa a IV- a proiectului a constat in activități de diseminare si finalizare a soluției Sistemului Informatic Integrat pentru Managementul Activităților.

Astfel, echipa de proiect, prin intermediul intalnirilor de lucru cu beneficiarul proiectului, a adus ultimele imbunătățiri aplicatiei informatice, care rulează cu succes pe infrastructura beneficiarului. De asemenea, la cererea altor institutii din cadrul SNAOPSN au fost trimise rapoarte privind sistemul implementat si s-a oferit acces la aceeași aplicatie care este instalată pe infrastructura ICI București, achizitionată in cadrul proiectului.

De asemenea, s-a realizat o analiza a accesării site-ului web SIIMA, principalul instrument de diseminare a rezultatelor proiectului către comunitățile tehnico-științifice din țară și străinătate.

În cadrul website-ului, a fost instalat un sistem de monitorizare log-uri și acces pagini web. Raportul este disponibil la adresa https://siima.pub.ro/report/report.html.

Acest raport a fost generat pe intervalul 01/FEB/2019 – 07/APR/2021 și conține diverse metrici, de interes, pentru diseminarea site-ului, cum ar fi: numărul total de request-uri, banda utilizată de website, numărul de vizitatori unici, distribuția utilizatorilor pe continente, sisteme de operare, tipul de terminal (mobil / desktop), etc.

În intervalul de analiză ales, au fost servite un număr de 458 de pagini web către 50014 vizitatori unici, utilizând o bandă de 3.3 GiB, cu un timp mediu de vizitare de 239 secunde, sau aproximativ 4 minute.

În medie, în ultima săptămână, au fost 63 de vizitatori pe site, incluzând în acest număr și motoarele de căutare, cum ar fi Google, Bing, Yandex, etc. Astfel, din totalul de vizite unice, aproximativ 31.86% reprezintă “Crawlers”, sau motoarele de căutare. De asemenea, cel mai popular browser utilizat a fost Firefox, de pe platformele Linux, ceea ce denotă o precădere a vizitelor din mediul academic, unde acest sistem de operare este utilizat.